top of page

MIHIN ALEXANDER-TEKNIIKKAA KÄYTETÄÄN?

Alexander-tekniikka soveltuu elämänlaadun kohentamiseen, työssä jaksamiseen ja stressin hallintaan. Menetelmä on  hyvä väline itsetuntemuksen lisäämiseen tai erilaisten taitojen oppimiseen ja kehittämiseen. Työskentelyn rauhoittava vaikutus tuntuu sekä kehossa että mielessä. Opetus soveltuu kipujen ja jännitysten ehkäisemiseen ja lievittämiseen. Esimerkiksi selkä-niska-hartiasärkyjen yhteydessä Alexander-tekniikasta on tutkitusti hyötyä.

Katri-MAri ja Mikko_11_edited.jpg

Caroline, terapeutti

"Alexander-tekniikan opetus on pragmaattista ja erittäin yksilöllistä. Se selkeyttää koko organismin tasapainoa yhtä lailla fyysisestä, psyykkisestä kuin emotionaalisesta näkökulmasta. Suosittelen oppitunteja lämpimästi!"
IMG_7592.heic

HISTORIAA

F.M.Alexander (1869-1955) kehitti opetustyötään lähes 60 vuoden ajan pääasiassa Lontoossa. Lähtökohtana tutkimuksille olivat ongelmat äänenkäytössä. Alexanderin opetuksen tarkoituksena oli edistää ihmisen itseohjausta niin, että se tukee psykofyysistä kokonaisuutta ja ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja. Alexanderin keskeisiä ajatuksia olivat tietoisuuden kehittämisen tärkeys ja yksilön vastuu valintojen tekemisessä. Työssä painottuivat kokonaisvaltaisuus, pragmaattisuus ja käytännönläheisyys.

alexander-technique-e1588520657788.jpeg
bottom of page